Kasvun paikka -yhteisteos

Taidesepät ry:n taipaleella ohittuu merkittävä virstanpylväs, kun yhdistys tulee 40 vuoden ikään. Juhlavuosi pitää sisällään kesänäyttelyn Strömforsin ruukilla, jonka ajaksi ja osaksi näyttelyä myöskin eräänlainen pylväs pystytetään – yhteisteos, joka kantaa nimeä “Kasvun paikka”.

Teoksen runko on seppämestari Antti Kuikan suunnittelema, taotulla jalustalla seisova pelkkahirsipalkki. Runko valmistettiin jäsenistön toimesta talkoovoimin Onnellisen Sepän Pajalla alkuvuodesta. Nyt odotamme teiltä jäseniltä runkoon kiinnitettäviä taoksia. Teoksen nimi antaa tekijöille tulkinnanvaraa ja vapauksia toteutuksen suhteen, joten tällä kasvualustalla tullaan toivon mukaan näkemään monimuotoisesti töitä.

Kiinnitettävän työn ei tulisi pinta-alaa rungosta viedä enempää kuin 150 mm x 150 mm. Taokset kiinnitetään puuhun, joten kiinnittämiseen suositellaan joko takonauloja tai taottuja täkkipultteja. Työnsä voi halutessaan pintakäsitellä tai jättää käsittelemättä.

Teos pystytetään ja taokset kiinnitetään runkoon näyttelyn avajaispäivänä 8.7. Taoksensa voi valmistaa etukäteen tai tulla avajaispäivänä se paikan päälle valmistamaan – paikalle tullaan varaamaan välineistöä työnäytösten tekemiseen.

Valmiin työnsä voi myös lähettää Onnellisen Sepän Pajalle (Ruukintie 8, 10330 Billnäs), jos on estynyt sitä tuomaan avajaisiin.

Kasvun paikka -yhteisteoksen runko valmistuu talkootyönä. Paaluun odotetaan jokaiselta maksimissaan 150 x 150 mm kokoista teosta. Kuva: Jun Ishikura Japanista.
Kasvun paikka -teokseen kiinnitettiin myös Pohjantähti. Näin teoksen korkeus nousi lähelle neljää metriä.
Kuva Emil Kakko / Loviisan Sanomat