Vahteran uraan mahtuu runsaasti erilaisia kulttuuri alkeita, opetusta perinnekulttuurin parissa ja näyttelyitä. Uusin aluevaltaus on suomalaisesta perinteestä ammentava hopeakorusarja.
Työssään Vahtera haluaa nostaa esiin suomalaisen ihmisen sekä metsät haltioineen ja henkineen. Pyhyyden läsnäolon joka hetkessä. Erityisesti hän korostaa vahvaa naista, joka kannatteli voimallaan yhteisöä. Vahtera toivoo voivansa teoksillaan tarjota jotakin samankaltaista: Herättää taiteen keinoin näkemään lämmön ja vahvuuden juurissamme. Herättää tarinat eloon. Koskettaa uinuvaa arvostusta omaa perintöämme kohtaan.
Vahteran yrityksen Routa Designin Neidonvaaja korua ovat kantaneet mm. presidentti Tarja Halonen ja urheilujohtaja Susanna Rahkamo sekä itsenäisyyspäivän vastaanotolla Kansanedustaja Mai Kivelä. Neidonvaajan Voimanaiset- kampanja valittiin 2020 mukaan Naisjärjestöjen Tasa-arvotekoja-kampanjaan. Neidonvaaja-korusarja on ylistys suomalaiselle naiselle. Vuoden 2021 alkupuolella lanseerataan korusarja Veljeni, joka kertoo Kalevalan sankareista ja veljeyden merkityksestä.
Vahtera on urallaan saanut myös useita muotoilualan palkintoja ja kunniamainintoja ja ollut perustamassa mm. taidekollektiivi Louhikkoa. Hänen töitään löytyy julkisista tiloista sekä Lahdesta, Kotkasta että Helsingistä.
Vahtera on toiminut 4 vuotta Tuska-open air-festivaalin päätaiteilijana. 2014 Vahtera toteutti Biomechanical-näyttelykiertueen, joka kokosi eri alkojen käsityöläistaiteilijoiden teoksia kokonaisuudeksi. 2017 Vahtera kutsuttiin Slushin päätaiteilijaksi. Mukana oli viittauksia sekä elokuvien ja pelien maailmaan, steampunkiin, mekaanisen ja orgaanisen kudoksen liittoon sekä Kalevalaan.
2017 järjestetty Kulttuurisukellus vei perinnetekniikat Lahden kouluihin ja toi oppilaat pajoille. 2018 Lahden torilla järjestetty Louhikon perinnekulttuuritapahtuma tarjosi kaupunkilaisille ilmaisia perinnetekniikoiden työpajoja, musiikkiesityksiä, luentoja ja erilaisia näytöksiä.
